Bra festivalmat


Som festivalälskare så kanske man vill spara in på onödiga kostnader för att kunna åka på så många bra festivaler som möjligt. Entréer och resor till och från festivalplatsen kommer man inte undan. Men andra kostnader, som exempelvis matkontot, kan man definitivt påverka!

Marshmallow over firePlanera för en bättre ekonomi

Festivallivet kan vara hårt. Man är uppe mycket, sover lite, socialiserar med olika människor och rör sig mycket. Det är viktigt att tanka i kroppen med bra energi. Det kan kännas lockande att köpa mat på uteställen, men faktum är att du har massor av pengar att tjäna på att planera ditt matintag. Förutom maten finns det andra saker att spara in på. Köp kvalitetsprodukter när det kommer till exempelvis tält. Samåk flera stycken eller leta billiga resor med tåg eller buss. Du vill förmodligen klä dig snyggt så passa på att köpa på Gant rea när det finns, eller andra gånger snygga märkeskläder är nedsatta. Packa även ner myskläder och sköna skor. Du kommer inte orka gå uppklädd hela tiden!

Bra mat för hela festivalen

Gör en matbudget. Det kan låta tråkigt, men kommer ge mer utrymme i din totala festivalbudget. Investera i en bra kylväska. Den första tiden kan du äta sådant som behöver vara kylt, och  Festival Silhouette icons | EPS10senare under resan kan du äta annat som du har med. Ett stormkök eller kokplattor är inte helt fel, så du kan laga varm mat åtminstone någon gång om dagen. Bra och mättande mat är exempelvis sallader med något fylligt protein i. Omelett med en tonfisk- och crème fraiche-röra. Baguetter av grovt bröd med ägg och majonnäs. Du kanske kan spara in ytterligare på budgeten genom att baka bröd själv. Det finns olika konservburkar med matiga soppor som går snabbt att värma på, och som inte är dyra i inköp. Engångsgrillar kostar inte så mycket, speciellt inte om ni är några som delar på dem. I närheten kanske ni hittar en butik att handla mat i, som inte är allt för dyr. Någon gång kanske du kan unna dig festivalmat, att köpa mat på någon av de restauranger eller serveringar som finns på festivalområdet. Se bara till att planera in det från början i budgeten så att du har koll på alla kostnader!