Where is the music

Where is the music festival

Tycker du om att gå på festivaler? Orkar du inte riktigt vänta till sommaren, då de flesta festivaler i Sverige hålls? Då Är Where is the music ett bra alternativ för dig! Denna nya festival, som startades för bara några år sedan i Norrköping, hålls under 2017 mellan den 2 och 4 februari. Här spelar ett antal band och artister på olika scener runtom i staden. Du kan också delta i en konferens i samband med festivalen. Där kommer det att talas om musikbranschen allt från jämställdhet i musikbranschen till YouTube.

Musiken på Where is the music

Det är blandade artister som spelar på Where is the music, men fokus ligger på pop, rock och indie. Nästa år kan du bland annat se artister som Magnus Carlsson, Ängie, Boys och Hater. Bland de utländska namnen finner vi bland annat ARY från Norge, Julia Clara från Finland och JOHNNYSWIM från USA. På årets festival spelade ett brittiskt band vid namn Viola Beach. Detta blev uppmärksammat, men tyvärr av tråkiga anledningar. Olyckligt nog avled nämligen hela bandet i en bilkrasch på väg till flygplatsen efter deras spelning. Nu, fem månader efter dödsolyckan släpps Viola Beachs debutalbum. Albumet bär samma namn som gruppen.

Upptäck nya band på Where is the music

Trots Viola Beachs tragiska bortgång fortsätter festivalen år 2017. Viola Beach var precis i början av sin karriär, vilket också är ett kännetecken för festivalen Where is the music. Inte nog med att festivalen i sig är ung, de är också uttalat fokuserade på att introducera nya band och artister genom att låta dem spela på festivalen. Givetvis kommer du att få se några större dragplåster där, men framför allt är Where is the music en festival för dig som tycker om att upptäcka unga och ny band i början av sina karriärer. Väl mött i början av februari 2017!