Sweden Wellness Festival

En sak som många människor tycker om är festivaler. En annan sak är att må bra och ha hälsan. Nu finns dessa två saker i en rolig kombination, nämligen i det som kallas för Sweden Wellness Festival. Det är precis vad det låter som, nämligen en festival som är inriktad mot välmående och inspiration, för att må bra i både kropp och själ. Detta är ett bra alternativ för dig som vill gå en lite lugnare festival, där öron- näsa- hals Stockholm förbereder dig inför festivalbesöket. Denna festival innehåller inte lika mycket musik som traditionella festivaler men desto mer hälsosamma produkter.

Ett steg mot välmående

Sweden Wellness Festival har tagit fasta på några moment som är viktiga även på andra stora festivaler, nämligen rörelseglädje och inspiration. Detta är inte en festival som inbjuder till alkoholkonsumtion och hejdlöst festande, utan tvärtom är detta en tillställning som riktar in sig till hälsosamma rus såsom dansglädje. Denna festlighet har ägt rum i Ronneby i Blekinge, men nu är det sagt att hälsofestivalen flyttar till Karlskrona under 2017. Leta dig till Wämöparken i början på augusti så kommer du kunna ta del av massor av inspirerande föreläsningar, roliga prova-på-kurser och härliga utställningar. Ordet ”wellness” syftar på målet att ha en sund själ i en sund kropp, därför försöker festivalen täcka alla behov för att skapa ett välmående för sina besökare. Festivalen riktar in sig både till företag i branschen och till intresserade privatpersoner som vill lära sig mer. Om du är frestad att besöka festivalen är det klokt att ha på dig sköna skor och bekväma kläder så att du kan röra på dig ordentligt om du skulle vilja testa ett danspass.

En annorlunda festival

Som du säkert redan har förstått är Sweden Wellness Festival en annorlunda festival. Ordet ”festival” har kommit att förknippas med utsvävande beteenden som ofta har med alkohol och droger att göra. Men ordet betyder ”festlighet” och det är precis vad Sweden Wellness Festival vill rikta in sig mot. Här läggs fokus på att bli hänförd på ett sunt sätt, genom rätt kost, motion och kunskap. En av de mest renommerade föreläsarna är Blossom Tainton, som är känd för både sin musikkarriär och sitt engagemang inom folkhälsan. Hela festivalen är gratis men föreläsningen med Blossom är det enda som kostar – du får betala 200 kronor för att lyssna till hennes kloka ord. På festivalen kan du även lyssna till en inspirerande föreläsning om attraktionslagen, vilket är namnet på den teori som säger att varje människa kan få exakt vad den vill, bara man tänker på rätt sätt. Kort sagt finns det massor av spännande saker att ta del av på Sweden Wellness Festival, som alltså kommer äga rum i Landskrona 2017.