Festivaltips

Planerar du att åka på festival nästa sommar men har aldrig varit på en tidigare? I sådana fall kan det vara bra att ta del av vana festivalbesökares tips. Att åka på festival, i synnerhet musikfestivaler med övernattning i tält, kan nämligen vara en lite speciell upplevelse för dig som är ovan. Musikfestivaler med övernattning är väldigt roliga. Det gäller dock att du är någorlunda förberedd på allt vad det innebär med packning och tältning.

 

Inför ditt festivalbesök
När man ska ge sig iväg på festival och sova i tält är förberedelse A och O. Å ena sidan vill man inte packa på sig hur mycket som helst, men å andra sidan kan det bli ganska tråkigt om man råka glömma något viktigt. Packa lätta och bekväma kläder, men förbered dig också på att det kan börja regna om oturen är framme. Då paraplyn inte alltid är tillåtet kan det vara bra med en regnjacka eller regnponcho. Stövlar rekommenderas också om du åker på en större festival då både camping och festivalområde brukar bli lerigt och smutsigt. Solhatt och solglasögon är två andra bra saker att packa med dig, liksom solkräm, Panodil, våtservetter och plåster. För det mesta finns många viktiga saker att få tag på under festivalen, men det kan ändå vara skönt att ha med sig det själv. På så sätt slipper du köer och att betala onödigt höga priser för lite solskydd.

Close Up Of Friends In Wellington Boots Walking To Festival

 

Under ditt festivalbesök
Väl på festivalen är det viktigaste att ha roligt, men liksom inför festivalbesöket kan det vara bra att ha ett par saker i bakhuvudet. Vatten är enormt viktigt, speciellt under festivalens hetaste dagar. Drick alltid mycket vatten! Är musiken och banden viktiga för dig kan det vara bra att få tag på ett festivalschema där du kan ringa in de band och tider som är viktiga för dig. Det är hemskt tråkigt att råka missa något av det man betalade själva festivalbiljetten för. Håll dessutom ihop med dina vänner. Tyvärr händer hemska saker under festivaler ibland, i synnerhet på de större. Håller ni ihop är risken mindre att någon av er råkar ut för något. Njut av ditt sällskap, det (förhoppningsvis) fina vädret och såklart musiken!