Sveriges populäraste festivaler

Att välja vilken musikfestival man ska åka på är inte alltid det lättaste, då det finns så många av dem. Utomlands finner vi gigantiska festivaler som Glastonbury i Storbritannien, Coachella i USA och Roskildefestivalen i grannlandet Danmark. Vill du inte åka långt bort finns det mycket roligt att välja på även här i Sverige. Du kan hitta allt från mindre visfestivaler och jazzfestivaler till giganter som exempelvis Bråvallafestivalen. Just Bråvallafestivalen är idag Sveriges största festival för tredje året i rad. En annan stor festival är den omåttligt populära stadsfestivalen Way out West.Sveriges populäraste festivaler 22

 

Bråvallafestivalen störst i Sverige
Bråvallafestivalen ligger i Norrköping i östra Sverige och har funnits sedan 2013. År 2015 hade de ca 50 000 besökare och är därför den största musikfestivalen i Sverige idag. Festivalen håller på i tre dagar och erbjuder campingplats för de som vill. På festivalen kan du se lite av det mesta – ingen genre utesluts av Bråvalla. I och med att de är så stora har de lyckats boka riktigt stora artister genom åren. Green Day, Iron Maiden, Kanye West, Rammstein och Robbie Williams är några av de som har spelat där. Tillsammans med mindre band blir det en salig blandning. Detta är verkligen en festival att räkna med även i framtiden, och kan liknas vid den tidigare populära Hultsfredsfestivalen.

 

Stadsfestivalen Way out West
Way out West startade år 2007 och har sedan dess varit omåttligt populär. Den är belägen i centrala Göteborg, närmare bestämt mitt i Slottsskogen. Way out West är en stadsfestival och erbjuder inte någon camping. Boende får du med andra ord hitta själv om du ska vara där under samtliga festivaldagar. Way out West sticker ut i festivalsammanhang på olika sätt. Sedan starten har de haft ett ”klubbkoncept”, vilket innebär att delar av festivalens bokade akter spelar på klubbar runtom i staden. Detta sker givetvis under kvällstid och då är det även åldersgräns. Festivalen har dessutom de senaste åren stuckit ut genom att vara helt vegetarisk, och under det senaste året var festivalen dessutom mjölkfri. Musiken är blandad – Way out West bokar de trendigaste banden och musikerna inom bland annat pop, rock, synth och hiphop. Vill du höra det absolut senaste inom musikvärlden är detta en festival för dig.