Minnesvärda festivalspelningar

Sommar är en perfekt tid för att gå på festival. Att gå på festival ger även ett minne för livet. Tänk bara på Woodstock, som arrangerades i augusti 1969 i Bethel, New York. Dit kom hela 500 000 personer. Tänk att få lyssna live på legender som Jimi Hendrix, Joe Cocker och Crosby, Stills and Nash. Vi är nog många som önskar att vi varit där, men vi behöver ändå inte misströsta, för det finns många härliga festivaler på betydligt närmre håll. En Malmö-Dj gör Sveriges längsta festivalspelning på Emmabodafestivalen den 27 juli i år. Att befinna sig i publikhavet på den dygnet runt-spelningen kommer verkligen att bli något speciellt.

Många festivaler under sommaren

Ofta är antalet festivaler, även i Sverige, så många att det kan vara svårt att välja vilka man ska gå på. Ibland önskar man att det fanns tid för att gå på alla. Därför kan det kanske till och med vara frestande att anlita ett rekryteringsföretag Stockholm för att hitta någon som kan välja rätt åt en och som samtidigt kan hålla koll på vem som spelar var. Nedan ger vi dig dock några tips, du kan vara säker på att du hittar något som faller dig i smaken. Förutom Per Hammars rekordlånga dj-spelning på Emmabodafestivalen så arrangeras även en hel del konserter i hans hemstad Malmö, under den numera klassiska Malmö-festivalen i mitten på augusti. Inträdet på dessa konserter är dessutom gratis och redan nu är många av artisterna klara. Där spelar till exempel internationellt kända bandet Dungen och du kan även lyssna på den hyllade sångerskan från Amason, Amanda Bergman. Klar för spelning är även Susanne Sundfør, en av Norges största artister, samt många fler.

746px-Joan_Baez_Bob_Dylan_cropMusik för alla smaker

Det finns helt enkelt något för alla smaker och söker du på nätet ser du att det finns allt ifrån bluesfestivaler till jazzfestivaler, festivaler för progressiv rock och folkmusik. Vill du åka utomlands är Roskildefestivalen, som arrangeras i juni, ett säkert kort. Där spelar alltid stora och mer kända band och artister. Stämningen där är alltid något speciellt. Gillar du rock är Luleå en säker plats. Varje år arrangeras den kända festivalen Sjöslaget, där det alltid händer mycket kul. Bob Dylan i Luleå 1992 hade även det varit roligt att se. Kanske var du där och vet vad vi talar om? Han skrev historia och enligt många Luleåbor är det en av stadens allra bästa festivalstunder. För visst är det något speciellt med att befinna sig i folkvimlet på en festival? Alla är där för att ha roligt och lyssna på musik. För att återkomma till Woodstock är det kanske just det fredliga syftet med festivaler som förenar oss. Precis som John Lennon så bra uttryckte sig om Woodstockfestivalen: ”den största folkmassa som någonsin har samlats för ett annat syfte än krig”.