Jobba på festival

Festival – bara ordet i sig ger massor med associationer. Tänker du på ljumma sommarkvällar, lerbad, Kate Moss i gummistövlar på Glastonbury, nya bästa vänner och massa bra musik? Kanske tänker du att det vore hur roligt som helst att kunna gå men det är lite för dyrt för dig? Det finns ett sätt att få alla grymma minnen från festivallivet utan att det behöver kostar ett öre. Fortsätt läsa så får du veta allt om hur du gratis får inträde, sovplats och mat på Sveriges just nu största musik och nöjesevent.

Volontär – Vad innebär det?

Hur ska du göra för att få både festivalupplevelsen och gemenskapen och samtidigt spara in pengar för biljetten? Förutsatt att du kan ta dig till Norrköping den 28/6, och kommer

Audience At Outdoor Music Festival With Hand In The Air

igenom ansökningsprocessen, kan du som volontär jobba på Bråvalla Festival. Att vara volontär innebär att du inte får någon lön för ditt jobb, utan istället får betalt i upplevelser! Du får ett festivalpass och en plats på crew-camping, även om du kan välja att bo på den vanliga campingen också. Dessutom slipper du svälta eftersom du blir bjuden på mat. Du får ett schema så att du under festivalen är sysselsatt under tjugofyra timmar, resten av tiden får du göra vad du vill med. Kom ihåg att du är där för att arbeta, så se till att du är utvilad inför dina arbetspass. Självklart ska du också vara nykter och drogfri under ditt arbetspass. Hur spännande verkar inte det här?

Vad kan jag jobba med?

Det finns en mängd olika saker du kan arbeta med på festival, låt oss gå igenom några av dessa. Bråvalla söker volontärer som arbetar som ”miljökämpar”, säkerhetsvakter och entrévärdar. Alla dessa jobb bidrar till att göra festivalen trivsam, trygg och välkomnande. Som entrévärd är du den första personen som besökaren möter, därför är det också du som bestämmer vilket förstaintryck besökaren får. Du ser till att de har sina biljetter i ordning, att de får sitt armband och att ingen obehörig försöker ta sig in på området. Säkerhetsvakten hör man nästan på namnet vad hen gör. Som säkerhetsvakt ser du till att alla är trygga, oavsett om det är på campingområdet eller framför scenen. Det är ett stort ansvar, men som alltid, tar man ansvar växer man också som människa. Miljökämpen ser till att festivalen är i ordning och att det är så fräscht som det kan bli. Vi vet dock inte hur uppskattat det skulle vara om miljökämpen höll brandtal om avvecklingen av fossila bränslen eller engångsgrillar, så försök undvika det! Sök volontärjobb och låt det här bli sommaren du minns för resten av ditt liv!