Uport festival

Få saker säger ’sommar’ riktigt lika mycket som att åka på festival, och Uport Festival har snabbt blivit en av de bästa. Vid Åsunden i Ulricehamn, halvvägs mellan Borås och Jönköping, skapas en alldeles perfekt atmosfär för ljusa nätter och glada toner, med både stan och restauranger alldeles i närheten. Det är lätt att ta sig dit från olika håll i landet, så om du söker en oförglömlig helg med mat och skönt sällskap och härlig atmosfär, kom till Uport Festival och avnjut det bästa av svensk sommar och underbart varierad musik.

En snabbt växande festival

Uport Festival arrangerades för första gången i augusti 2013, mitt i Ulricehamn, då precis som nu. Sedan starten har festivalen upprepat succén med att sälja slut på biljetter varje år, såpass att utrymmet utökats gradvis för att tillåta ännu fler besökare – 10 000 besökare år 2015 jämfört med 7000 första året. Det är inte svårt att förstå varför Uport blivit så populärt, då läget erbjuder det bästa av både stad och natur, med både restauranger och camping så nära till hands. Campingen ligger i nära anslutning till festivalområdet med egen entré till festivalen, där det finns plats oavsett om du vill bo i husvagn eller husbil, eller köra på den mer klassiska metoden och bo i tält. Parkenfestivalen_2012_The_ProdigySå vad du än planerar att göra i sommar – jobba, läsa klart den där boken, eller kanske Att programmera en app – se till att försöka ta dig till Ulricehamn för en oförglömlig helg.

Besök Åsundens pärla

Med stora namn som The Hives, Marit Bergman och Lars Winnerbäck på scen i sommar är det inte svårt att se vad som lockar. Men även utöver den imponerande artistlistan har Uport lite mer att skryta med. På festivalområdet finns massor av olika typer av mat, allt från Thaimat och BBQ till lokaltillverkad glass och godisstånd, för att alla ska kunna hitta något de gillar. Få saker smakar riktigt lika bra som att mumsa på en färsk munk till tonerna av härlig musik, och det finns även öltält och andra drycker att erbjuda. Självklart finns det även tillgång till kranvatten. Behöver du kanske en paus från festivallivet en stund är det bara att promenera in till stan, där fina Ulricehamn har både härlig atmosfär och god mat att bjuda på. Oavsett vad som faller dig i smaken har Uport något för alla, och är du nyfiken på mer bör du ta en titt på festivalens hemsida. Välkommen!