Packa rätt inför festivalen

Sommaren bjuder på många musikfestivaler, både i Sverige och utomlands. Men vad ska man egentligen tänka på när man ska åka på festival? Vad är bra att packa med sig för att få en riktig bra upplevelse? Det finns en rad smarta tips som kan underlätta för dig när du är i färd att packa festivalväskan. Packningen påverkas så klart också av om du tänker bo på till exempel vandrarhem eller om du tänker tälta. I denna text ska vi koncentrera oss på tältlivet då det är klurigast att packa rätt till. Här kommer du att få tips som passar oavsett om du skall till Bråvalla och lyssna på Metalband eller om du ska till Urkult och fröjdas till tonerna av folkmusik.

maglehemsfestivalen.se

Att äta och tvätta sig

Festivalliv kan generellt vara ganska smutsigt, men det behöver faktiskt inte vara så. På många festivaler finns möjlighet att duscha. Även om det inte finns dusch så kan du ge dig själv en snabb uppfräschning mellan spelningarna. Våtservetter är för det ändamålet en av de bästa sakerna du kan ha med dig. De tar liten plats och med dem kan du både tvätta av eventuellt smink och vaska av dig under både fötter och armar. Deodorant är också bra, den ger lite väldoft och gör att du inte luktar svett. Torrschampo är även det en fin uppfinning att packa ned om du inte får tid att tvätta håret. Att ta med sig några tomma vattenflaskor är smart av flera olika anledningar. Dels är det bra att kunna fylla på dem med vatten att dricka så att du håller din vätskebalans på en bra nivå, men de kommer också väl till pass när du ska borsta dina tänder. Med det sagt är tandkräm naturligtvis ett måste. Mat finns ofta att köpa på festivalområdet, men några påsar med nötter och torkad frukt är bra när du behöver ett snabbt mellanmål.

Håll både dig och tältet torrt

Något av det värsta som kan hända när man åker på festival är att man får tillbringa hela festivalen blöt på grund av dåligt väder. Detta kan du undvika ganska enkelt. När du packar ned dina kläder är det bra att lägga dem i plastpåsar, på så sätt har du torra kläder även om det skulle regna in i tältet och i väskan. När du packar dina kläder är det bra att försöka få med några plagg för både kallt och varmt väder, detta så att du varken behöver frysa eller svettas. När väderleken växlar är det skönt att vara rätt klädd. En plastduk att täcka tältet med vid regn är bra om du vet med dig att tältet inte är riktigt tätt. Silvertejp använder du med fördel till att laga både trasiga gummistövlar och trasig tältduk. Regnkläder och gummistövlar är ett absolut måste om du ska åka på festival i Sverige eftersom det ofta regnar. Med alla de nämnda sakerna i bagaget kommer du att få en riktigt fin festivalsommar där du kan koncentrera dig på nya, spännande artister.